güncel yazılar...
Loading...

İtalyan İhracatçı ve İthalatçı Firmalara Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Türkiye ile hatırı sayılır derecede ithalat ve ihracat yapan İtalya, Türkiye'deki ihracatçı firmalar için önemli bir pazar konumundadır.

Bu sayfada, İtalyan ihracatçı ve ithalatçılara ulaşabileceğiniz belli başlı B2B web sitelerine yer vermek istiyorum. 

İhracat pazar araştırması yaparken, en önemli basamaklardan birisi de hedef pazar ülkesindeki ithalatçı firmaların listesini çıkartabilmektir.



Bu sayfada yer alan web sitelerinin arama motorlarını kullanarak, iştigal ettiğiniz sektörde yer alan İtalyan ihracatçı ve ithalatçı firmalara ulaşabilirsiniz.

Italian Foreign Trade Association


İtalyan Dış Ticaret Derneği olarak Türkçe'ye çevrilebilecek Aice (Associazione Italiana Commercio Estero), İtalya'da yerleşik ihracat ve ithalat yapan firmaların veritabanına ulaşmamızı sağlamaktadır.

Ayrıca site üzerinden İngilizce ve İtalyanca sayfalar yardımı ile İtalyan pazarı ve firmaları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak mümkündür.

Site Üzerinden Nasıl İtalyan İthalatçı Firmalara Ulaşabilirsiniz? 
(Video anlatım)

Aice (İtalyan Dış Ticaret Derneği) üzerinden İtalya'daki ithalatçı firmalara ulaşmak için Aice'nin web sitesine ulaşınız.



Sağ üst tarafta dil seçeneği bulunmaktadır. İngilizce veya İtalyanca seçeneklerinden uygun olanını seçiniz. İngilizce dil seçeneğini seçmeniz durumunda, sol üst köşede yer alan "OUR ASSOCIATION" linkini tıklayınız.

Karşınıza çıkan alt kategorilerden "OUR MEMBERS" linkini tıklayıp, İtalyan dış ticaret firmalarının listesine ulaşabilirsiniz.

Bu noktadan sonra bulunduğunuz sektörü seçerek, Aice üyesi ithalatçı ve ihracatçı firmaların listesine ulaşabilirsiniz.
Italtrade.com

İtalyan Ticaret Ajansı'nın hazırlamış olduğu bir site olan www.italtrade.com, İtalya'nın ihracat ve ithalat ile ilgili hemen hemen tüm dernek, ticaret odası, sektörel birlik gibi organizasyonlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

italtrade.com üzerinde yer alan firma rehberinden pek çok italyan üreticisi ve ihracatçısına ulaşmak mümkündür.

Temel olarak İtalyan firmalarının ihracatını arttırmak amacıyla kurulmuş olan site, Türkiye'deki ithalatçıların yanı sıra ihracatçılar için de oldukça elverişli bir veritabanı hizmeti sunmaktadır.

Dış ticaret işlemlerinde unutulmaması gereken en temel noktalardan birisi şudur ki, ihracat yapan firmalar aynı zamanda önemli miktarda ithalat da yapmaktadırlar.

Örneğin, İtalyan zeytinyağı ihracatçıları ihraç ettikleri zeytinyağının önemli bir kısmını hammadde olarak İspanya'dan almaktadırlar. Aynı şekilde İtalyan gıda üreticileri Türkiye'den önemli miktarda incir, kuru kayısı, kuru domates, kuru üzüm gibi maddeleri de ithal etmektedirler.

Türkiye'deki pek çok tekstil firmasının İtalya'daki ihracatçı firmalara tekstil ihraç ettiği, ayakkabı firmalarının değişik ayakkabı ürünlerini İtalyan firmalara sattıkları bir gerçektir.

Siz de firmanızın sektörüne uygun aramaları yaparak İtalyan ihracatçı firmalar ile yeni iş olanakları yaratabilirsiniz.

Directory of the Italian Chemical Industries

İtalyan kimya sektörüne ait firma araması yapabileceğiniz bir sitedir. Söz konusu site üzerinden ürün ve firma bazlı sorgulama İngilizce olarak yapılabilmektedir.

italianfarmmachinery.com

İtalyan tarım makinaları üreticilerine ulaşabileceğiniz, sektörel bir web sitesidir.  Söz konusu site üzerinden ürün ve firma bazlı sorgulama İngilizce olarak yapılabilmektedir.

Diğer sektörel firma rehberleri:

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.