güncel yazılar...
Loading...

Suudi Arabistan Mobilya Fuarları

Suudi Arabistan, Dünya'nın bir numaralı petrol ihracatçısıdır. Son yıllarda petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş Suudi Arabistan'ın dış ticaret fazlası vermesine yol açmıştır.

Suudi Arabistan petrolünü 1980'den itibaren %100 Suudi devletinin kontrolünde olan Aramco firması üzerinden ihraç etmektedir. Dolayısı ile Suudi petrolünden elde edilen meblağ, doğrudan Suudi Arabistan devletine gelir yazılmaktadır.

Mutlak monarşi ile yönetilen Suudi Arabistan'da devlet Suud ailesi veya Suud hanedanı demektir. Suud ailesi, Orta Doğu'da yaşanan kargaşanın kendi ülkesine sıçramasını engellemek amacıyla, son yıllarda Suudi Arabistan Devleti'nin halkına sağlamış olduğu destekleri arttırmış ve özellikle altyapı çalışmalarına ivme kazandırmıştır.


2015-2016 yılları arasında yapılması planlanan 500 okul, 11 spor kompleksi ve 3 üniversite Suudi Hükümeti'nin altyapıya ne denli önem verdiğinin bir göstergesidir.

İnşaat ve mobilyacılık sektörünün büyük ivme ile yükseldiği Suudi Arabistan piyasasından pay alabilmenin önemli koşullarından birisi de hiç şüphesiz bu ülkede düzenlenen uluslararası sektörel fuarlara katılım gösterilmesidir.

Bugünkü yazımda, Suudi Arabistan'da düzenlenen başlıca mobilya fuarlarını sizlere tanıtmaya çalışacağım.

MOBITEX

Al-Barez House Est. firması tarafından, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yılda 1 kez düzenlenen Mobitex fuarı, Türkiye'deki mobilya üretici ve ihracatçıları tarafından Suudi Arabistan'da en sık katılım gösterilen fuar olmaktadır.

Ekonomi Bakanlığı tarafından bireysel katılımın desteklendiği Mobitex Fuarı'na, Türkiye'deki mobilya üretici ve ihracatçıları adeta milli katılım gerçekleştirilen bir fuar gibi katılmakta, fuar organizatörü firma Türk şirketlerine fuar alanının yaklaşık %25'lik bölümünü ayırmaktadır.

DECOFAIR 2015 

Suudi Arabistan'ın önde gelen mobilyacılık ve dizayn fuarlarından birisi olan DECOFAIR, Reed Sunaidi Exhibitions tarafından, "Jeddah Centre for Forums and Events" isimli fuar alanında, yılda 1 defa olmak üzere düzenlenmektedir.


2015 yılında 7. gerçekleştirilecek olan DECOFAIR, Ekonomi Bakanlığı'nın bireysel katılıma destek verdiği fuarlardan birisidir.

2014 yılında, 20 farklı ülkeden 110 katılımcı firmanın stand açtığı fuarı 8500'ün üzerinde profesyonel ziyaretçi gezmiştir. Fuara katılımcı firma gönderen ülkelerin başlıcaları İtalya, İngiltere, Portekiz, İspanya, Mısır, Çin, BAE, Rusya Federasyonu, Hollanda ve Almanya'dır.

2014 yılında söz konusu fuara her hangi bir Türk firması katılımcı olarak iştirak etmemiştir.

Fuar süresince, Suudi Arabistan'ın önde gelen 60 seçilmiş mobilya ithalatçısı, 300'ün üzerinde tedarik toplantısı gerçekleştirmiştir.

Fuarın doğrudan ilgili olduğu sektörler: Mobilya, mobilya aksesuarları, dış mekan mobilyaları, aydınlatma, mutfak & banyo ürünleri, döşeme tekstil tasarımı ve mimarlık hizmetleridir.

Minimum 9m2'lik stand kiralamanın mümkün olduğu fuarda, stand alanı (yalnızca boş yer) için talep edilen ücret m2 başına 440USD olup, ayrıca organizatör firma stand bedeli olarak m2 başına 83USD talep etmektedir. Bu giderlerin haricinde fuarda ürün sergilemek isteyen firmalardan katılım bedeli adı altında 420USD tahsil edilmektedir.

Fuar ücretleri ve katılım koşulları ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Fuarın Adı:DECOFAIR 2015
Fuar Alanı: Jeddah Centre for Forums & Events Madinah Road / Herra Street, Jeddah, Kingdom of Saudi Arabia
Fuar Süresi : 10.Kasım.2015 – 13.Kasım.2015 

SAUDI BUILDING & INTERIORS EXHIBITION (SBIE) 

SBIE, 25 yıldır düzenli olarak düzenlenmekte olan, Suudi Arabistan'ın en önemli inşaat ve mobilyacılık fuarlarından birisidir.

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde, Al Harithy Company for Exhibitions” (ACE Expos) tarafından organizasyonu yapılmakta olan fuar, "Jeddah Centre for Forums & Events" isimli fuar alanında, senede 1 kez organize edilmektedir.

SBIE fuarına, yapı malzemeleri üreticileri, iklimlendirme cihazları üreticileri, elektrik ve aydınlatma ürünleri üreticileri, mermer, granit ve doğaltaş ürünleri işleri yapan firmalar, emniyet ve yangın önleme teknolojileri şirketleri, su teknolojileri firmaları, atık yönetimi işletmeleri, inşaat makinaları üretimi yapan firmalar ile okul, hastane, ev mobilyası üreticileri katılmaktadır.

SBIE fuarı, 2015 yılı içerisinde Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklanan bireysel katılımın desteklendiği fuarlar listesindedir.

9m2 ile 36 m2 arasında standart stand seçenekleri sunulan fuarda, 2016 için 9m2'lik stand fiyatı 4200USD olarak belirlenirken, 15m2'lik stand alanı 6,985USD, 36m2'lik stand alanı ise 16,610USD'dir. Ayrıca 12, 18, 21 ve 27m2'lik stand alanları da mevcuttur.

Cidde Ticaret Odası Tarafından Yaptırılan "Jeddah Centre for Forums & Events" fuar alanının dıştan görünüşü.
Fuarın Adı: Saudi Building & Interiors Exhibition: Saudi Arabia’s 25th Comprehensive Showcase for the Industry
Eşzamanlı Olarak Düzenlenen Fuarlar: School & Hospital Build
Fuar Alanı: Jeddah Centre for Forums & Events Madinah Road / Herra Street, Jeddah, Kingdom of Saudi Arabia
Fuar Süresi : 11.Nisan.2016 Pazartesi – 14.Nisan.2016 Perşembe
11:Nisan.2016 akşamı fuarın resmi açılışı yapılacaktır.
12.Nisan.2016 ile 14.Nisan.2016 arasında fuar saak 16.00 ile 22.00 arasında ziyaretçilere açık olacaktır.

IIHE –Ideal Home Exhibition 2015

Dhahran International Exhibition Company Ltd. firması tarafından, Suudi Arabistan'ın Dammam şehrinde yılda 1 kez olmak üzere düzenlenen fuar "Dhahran International Centre" isimli fuar alanında gerçekleştirlmektedir.

Fuar Organizatör Firması: Dhahran International Exhibition Company Ltd., Dammam 31472, Kingdom of Saudi Arabia
Tel : +966 13 859 1888
Fax : +966 13 859 0203 / 0212
Contact person: Mr.Mohammed H. Al Hussaini
Managing Director

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.