güncel yazılar...
Loading...

Suudi Arabistan'a Denizyolu Taşımacılığı Yapan Firmalar

Bugünkü yazımda, Suudi Arabistan'a ve diğer Körfez ülkelerine denizyolu ile konteyner taşımacılığı yapan başlıca taşıyıcıları sizlere tanıtmak istiyorum.

Yazımın, özellikle Suudi Arabistan'a ihracat yapan firmaların oldukça işine yarayacağını düşünüyorum.

Bu sayfada Suudi Arabistan'a çalışan yalnızca taşıyıcı firmalara yer vermeye çalıştım. Yani, forwarder firmaların bilgilerine yer vermedim. Bu şekilde bir çalışma yapmamın asıl amacı, forwarder firmaların da söz konusu taşıyıcılar vasıtası ile tekliflerini hazırlamalarıdır.


Bu sayfada yer almayıp, Suudi Arabistan'a çalışan başka nakliyecilerin de olduğunu ve güncel sefer bilgilerinin yazının yazıldığı zamandan sonra değişiklikler gösterebileceğini göz önüne almanızı tavsiye etmekteyim.





UASC (United Arab Shipping Company): Türkiye'de de ofisi bulunan ve Orta Doğu ülkelerine en yoğun biçimde konteyner taşımacılığı yapan taşımacılık firmalarından birisidir. Dünya genelinde 185 ülkede ofisleri olan UASC, standart konteyner taşımacılığı, reefer konteyner taşımacılığı ve gabari dışı kargo taşımacılığı yapmaktadır.

Özellikle akreditif ile mal alan Körfez ülkelerine yapılacak ihracatlarda, örneğin  Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Irak, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'a yapılacak ihracatlarda, UASC ilk taşıyıcı tercihi olmalıdır, çünkü UASC ile bu ülkelere yapılan sevkiyatlarda bankalar konşimentoya ek olarak talep etmiş oldukları gemi sertifikasını talep etmemektedirler.

UASC'nin, İstanbul, Bursa, İzmir ve Mersin de ofisleri bulunmakta olup, söz konusu şehirlerde bulunan başlıca limanlara servisi bulunmaktadır.

UASAC DENIZCILIK NAKLIYAT A.Ş.
Ahi Evran Cad. Polaris Plaza No:21 Kat:12  34398 Maslak, Sisli, Istanbul
Turkiye
Phone +90 212 3677700
Fax +90 212 3677709
Email: istanbul.sales@uasc.net


MSC (Mediterranean Shipping Company S.A.): Dünya genelinde en büyük konteyner taşımacılığı yapan firmalardan birisi olan MSC, Türkiye'nin hemen hemen tüm önemli limanlarından Suudi Arabistan limanlarına konteyner taşımacılığı yapmaktadır.

MSC'nin Türkiye'nin yaklaşık 15 ilinde ofisi bulunmaktadır. Size en yakın MSC ofisinin detayını MSC'nin kurumsal web sitesinden elde etmeniz mümkündür.

MSC IZMIR 
MSC Gemi Acenteligi Anonim Sirketi
Sehitler Caddesi 1530 Sokak No:1, 35230 Alsancak (Izmir)
Turkey
Call: +90 232 488 6200
Email: mscizm@msc.com.tr


MAERSK: (Maersk Line A/S) Dünya container taşımacılığında MSC ile beraber başa güreşen Maersk, Türkiye'den Suudi Arabistan'a yapılacak standart ve reefer konteyner taşımalarında önemli bir alternatif nakliyecidir.

Maersk, Danimarka merkezli bir taşımacılık firması olarak, zaman zaman Arap ülkelerinde Danimarka karşıtı oluşan iklemden etkilenmektedir.

Maersk'ün, Türkiye'nin Ambarlı, İzmit, İzmir, Mersin ve İskenderun Limanların'dan Suudi Arabistan'ın Jeddah (Cidde) limanına çalışan Europe - Middle East (ME3) direk servisi bulunmaktadır. Ayrıca Maersk'ün, Körfez ülkelerinin limanları arasında çalışan feeder servisleri de bulunmaktadır.

Saray Mahallesi Dr.Adnan Büyükdeniz Caddesi Akkom Ofis Park 2, 2.Blok No: 4 Kat: 17 Ümraniye / İstanbul , Istanbul
Phone: +90 444 0 675



CMA CGM: MSC ve Maersk'ten sonra Dünya çapında en büyük 3. konteyner taşıyıcısı olan CMA CGM, Middle East Gulf East Med (MEGEM) hattı ile Türkiye'nin Ambarlı, İzmit, Aliağa ve Mersin Limanları ile Körfez ülkelerinin limanları arasında Mısır aktarmalı konteyner taşımacılığı hizmeti vermektedir.

Ambarlı, İzmit, Aliağa, Mersin, Port Said, Yanbu, Jeddah, Sohar, Khor Fakan, Khalifa Bin Salman, Jubail, Jebel Ali 
CMA CGM Shipping Agency JSC - Headquarters Istanbul
Guney Plaza Eski Buyukdere Cd. No.13 Maslak
34398 ISTANBUL
Phone +90 212 340 3000
Fax +90 212 340 3100


Hapag-Lloyd: Almanya merkezli olarak, uluslararası konteyner taşımacılığı hizmeti veren Hapag-Lloyd firması, Istanbul, Tekirdağ ve İzmit limanları ile Suudi Arabistan'ın King Abdullah ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Jebel Ali Limanları arasında Beyrut ve Mısır üzerinden konteyner taşımacılığı hizmeti vermektedir.


Hapag-Lloyd'un feeder servisleri ile Türkiye'nin diğer limanlarından da Körfez ülkelerine servisleri olabileceği göz önüne alınarak, taşıma araştırması yapılırken firmanın Türkiye ofisleri ile iletişime geçilmesi faydalı olacaktır.

HAPAG-LLOYD OVERSEAS TRANSPORT S.A.
KIBRIS SEHITLERI CADDESI NO 136/1 KAT 4 - ALSANCAK
TR-35220 IZMIR
Phone: +90 232 4553636
Fax: +90 232 4553699

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.