güncel yazılar...
Loading...

Ege Bölgesi Un Üreticileri ve İhracatçıları

Bundan bir önceki yazımda, Türkiye'nin buğday unu ihracatını incelemiş, Türkiye'nin un ihracatının temel verilerini sizlerle paylaşmıştım.

Resim: Background vector designed by Freepik
Bugün ise, Türkiye'nin Ege Bölgesin'de yer alan un üreticileri ve ihracatçılarının 10 tanesinin firma profilleri ile iletişim detaylarını sizlere aktarmaya çalışacağım.

Ege Bölgesi Un Üreticileri ve İhracatçıları

Yüksel Tezcan Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Tezcan Un)
Adres: Koyundere Beldesi Ulus Mahallesi No: 20 Menemen / İzmir TÜRKİYE
Tel: 0 232 846 19 00
Faks:0 232 846 14 75

Ege Bölgesi'nin en köklü un fabrikalarından birisine sahip olan Tezcan Un, ürünlerini, fırın grubu ürünleri, endüstriyel ürünler, özel amaçlı buğday unları ve fonksiyonel ürünler olarak sınıflandırmıştır.

Tezcan Un'un üretmiş olduğu ürünler aşağıdaki gibidir:

  1. Fırın Grubu Ürünleri: Ekmeklik buğday unu, pastalık buğday unu, kepekli un, mısır unu, çavdar unu, tam buğday unu, korun un.
  2. Endüstriyel Ürünler: Kurutulmuş un, hamburgerlik un, pizzalık un, kadayıflık un, bisküvilik un, kek unu, gofretlik un, makine yufkası unu.
  3. Özel Amaçlı Buğday Unları: Böreklik, yufkalık, simitlik, mantılık, pidelik, lavaşlık.
  4. Fonksiyonel Miks Ürünler: Çavdar miksi, tam buğday unu miksi, tahıl miksi, mısır miksi.
Sazlı Mahallesi, Fabrika Sokak , No:2 SÖKE-AYDIN
Tel: 0 256 554 63 54 
Faks:0 256 554 63 58


Aydın ilinin Söke ilçesinde 1963 yılında kurulmuş olan Söke Un, Türkiye çapında kapasite bakımından en büyük ilk 10 fabrikasından birisidir.

Söke Un, ürünlerini profesyonel ürünler, paket ürünler, ekmek/un karışımları ve private label ürünler kategorileri altında pazarlamaktadır.

Eski Manisa Yolu Üzeri TURGUTLU - MANİSA 
Tel: 0 236 314 83 53
Faks: 0 236 314 25 16


Ertan Un'un temelleri 1984 yılında İzmir Kemalpaşa’da kurulan ilk fabrikayla atılmıştır. 1991 yılında Manisa’nın Turgutlu İlçesinde kurulan yeni tesiste firma çalışmalarını sürdürmüş, 2002 yılında kapasite ve kalite artırımı amacı ile  son teknoloji ve ekipmanların kullanıldığı günlük 200 ton kapasiteli Ertan Un ve Gıda San.Tic .A.Ş. firması kurulmuştur.

Ertan Un, 50Kg'lık tam buğday unu, böreklik ve pastalık buğday unu, yufkalık buğday unu, ekmeklik buğday unu, simitlik buğday unu, pidelik buğday unu ve tandırlık buğday unu satışının yanı sıra 25 Kg'lık ambalajlarda da ürünlerinin satışını gerçekleştirmektedir.

7098/1 Sokak No:7 35060 Pınarbaşı / İZMİR
Tel: 0 232 479 13 63
Faks :0 232 479 03 75


Kadıoğlu Un Fabrikası günlük 300 ton kapasitesiyle, ekmeklik unlar, özel amaçlı unlar, private label ürünler, buğday özü (ruşeym) ve yan ürünler (Bonkalit, Kepek, Razmol gibi) üretimi ve ihracatı yapmaktadır.

İşçiler Caddesi No: 73 Yenişehir - İZMİR
Tel: 0 232 433 51 36 
Faks: 0 232 433 51 38


1948-1983 yılları arasında kollektif şirket olarak faaliyet gösteren , sektörün en köklü fabrikalarından biri olan YENİ UN , 1983 yılında YENİ UN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ismini almış ve üretime devam etmiştir. 

1983 yılında 50 ton/gün olan buğday kırma kapasitesini 2000 yılında kapasiteler artırımı ve yeni teknolojilerin kullanımı ile birlikte 250 ton/gün buğday kırma kapasitesine ulaşmıştır.

Ürünlerini 10, 25 ve 50kg'lık paketlerde satışa sunan firma, ekmeklik unlar, özel amaçlı simitlik buğday unu, özel amaçlı ekmeklik tam buğday unu, özel amaçlı baklavalık / böreklik buğday unu ve özel amaçlı tandırlık buğday unu üretimi yapmaktadır.

Eski Manisa Yolu Üzeri Turgutlu-MANİSA
Tel : 0 236 313 99 84
Faks: 0.236 312 65 04


Gözde Un, baklavalık ve böreklik buğday unu (tip 550), ekmeklik buğday unu (tip 650), unlu mamüller için özel amaçlı un ve tandırlık buğday unu üretimi yapmaktadır.

İzmir Karayolu 5. Km Denizli / TÜRKİYE
Tel: 0 258 371 83 00
Faks:0 258 371 83 02


İnceoğlu Un Fabrikası’nın kuruluşu 1944 yılına dayanır. Hacı Ahmet İnceoğlu, Baki Abalıoğlu ve Cafer Sadık Abalıoğlu Kollektif Şirketi ortaklığındaki ilk un fabrikası, Eski Çal Yolu üzerinde ve 25 t/gün kapasiteli olarak kurulmuş ve bu fabrikayla sektörde uzun yıllar faaliyetini sürdürmüştür.

1965 yılından itibaren İnceoğlu Makine Ticaret ve Sanayi A.Ş olarak Denizli Un Fabrikaları Kollektif Şirketi’nin ortağı olmuştur. 1976 senesinde İzmir Karayolu üzerindeki 150 t/gün kapasiteli yeni bir fabrika kurulmuş ve modern üretim geçmişten gelen deneyimle harmanlanmıştır. 

Revizyonlarla 300t/gün öğütme kapasitesine ulaşan İnceoğlu Un Fabrikası, bugün modern gıda işletmeciliğinin uluslararası standartlarında üretimini gerçekleştirmektedir.

Hürriyet Mah. 151 Sk. Hilaliye Cad. İzmir Yolu 4. Km. Akhisar/MANİSA
Tel: 0 236 414 11 30
Faks: 0 236 414 11 40


1990 yılında  Günlük 26 ton Buğday kırma kapasitesi ile Balıkesir’in Balya ilçesinde üretime başlayan Çandaroğulları Derya Un, ürünlerini 23 yıllık tecrübesi ile üretiyor.

Kaliteli un üretimini prensip edinen Çandaroğulları, yılların deneyimi ve tecrübe birikimi sonrası mevcut kapasitesini büyüterek Derya Un Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunan Yaşar Holding e ait Pınar Un u satın aldı.

Zaman içerisinde teknoloji değişimi, modernizasyon ve kapasite artırımı ile bugün 2 şirket, toplam 650 ton günlük kapasitesi ile üretime devam etmektedir.

Yeni İzmir Yolu 4.Km 153/A  BALIKESİR
Tel: 0 266 221 15 16 ( 3 hat)
Faks: 0 266 221 89 42


1978 yılında Ahmet Şinasi Madak tarafından Madak Un Fabrikası olarak faaliyete başlamış olup 2005 yılından bu yana Madak Tarım Gıda Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak işlevine devam etmektedir.

Firma,3 dönümlük fabrika ve büro alanı, 8 dönümlük açık alan olmak üzere toplam 11 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. 

Un, bankolit, razmol ve kepek ana ürünlerinin üretimi ve bunların alt çeşit ürünlerinin üretimi yapılmaktadır.

Yeni İzmir Yolu 7. KM Altıeylül / Balıkesir / Türkiye
Tel: 0 266 283 00 30
Faks: 0 266 283 00 39

Kula Gıda tesisleri altında faaliyet gösteren un fabrikası, Nazar Un markası ile un üretimi ve ihracatı gerçekleştirmektedir.