güncel yazılar...
Loading...

Fransa'daki Domates İthalatçıları

Fransa, 2014 yılında yapmış olduğu 647 milyon dolarlık domates ithalatı ile, Dünya çapında en çok domates ithal eden 5 ülke konumundadır.

Günümüzde, Rusya ile yaşanan siyasal krizin, Rusya tarafından uygulanan ithalat yasakları ile ekonomik bir krize dönüşmesi ile beraber, domates ihracatı için pazar arayışı içinde olan üreticiler açısından Fransa önemli bir alternatif konumundadır.

Fransa, 2014 yılında yapmış olduğu 647 milyon dolarlık taze domates ithalatının, 348 milyon dolarını Fas'tan yapmıştır. Fransa'nın Fas'a ödemiş olduğu domates birim fiyatı, Türk ihracatçısının Rusya'dan almış olduğu birim fiyatın üzerindedir.

Fransa, Fas'tan sonra en çok domatesi İspanya'dan ithal etmiştir. Fransa'nın İspanya'dan ithal etmiş olduğu taze domates tutarı, 2014 yılı için yaklaşık 168 milyon dolardır.

Türkiye'nin 2014 yılında Fransa'ya ihraç etmiş olduğu taze domates ise yalnızca 121 bin dolardır.

Bu günkü yazımda, Fransa'da bulunan seçilmiş domates ithalatçısı firmaların detaylarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Firmaların ünvanları, adresleri ve kurumsal web sitelerine olan bağlantı aşağıda bilginize sunulmuştur.

Fransa'daki Domates İthalatçıları

AME HASLE
La Croix du Lac, 35120. CHERRUEIX
France


AME HASLE, 1979 yılında sebze ticareti ile uğraşan AME firması ile meyve ticareti ile iştigal eden HASLE firmasının birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Firma, taze sebze, meyve, çiçek, et, su ürünleri ticareti ve ithalatı yapmaktadır.

Aux Primeurs des Vosges
3 Ter rue du Grand Breuil - BP 90139 88200 Remiremont
France


60 yıllık deneyime sahip olan firma Fransa'da, taze sebze, meyve ve dondurulmuş gıda ithalatı ve toptan satışı yapmaktadır.

Plampin Fruits
Min of Arnavaux - Box 505/510 13323 Marseille Cedex 14
France


100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan firma, taze sebze ve meyve ithalatı ile başlamış olduğu iş hayatına, gıda toptancısı ve dağıtıcı olarak devam etmektedir. Ticaretini yapmış olduğu ürünlerin büyük bölümünü Fransa'daki ve Avrupa Birliğin'deki üreticilerden temin etmektedir.

Transgourmet France
ZAC Départementale du Val Pompadour
17 rue de la Ferme de la Tour - CS 10005 - 94460 Valenton
France


Taze sebze, taze meyve, kesilmiş ve pişirilmeye hazır sebzeler, hazır pişirilmiş veya kızartılmış sebzeler, bakliyat, taze sıkılmış meyva suları, hazır yapılmış salatalar, antipasti ürünleri, patates ürünleri satışı ve dağıtımı yapan firma, Fransa'daki önemli gıda toptancılarından birisidir.

Taze sebzeler bölümünde cherry domatesi (kriz domatesi) ve salkım domates çeşitleri bulunan firma, aynı zamanda sarımsak, soğan, enginar, havuç, turp, biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin de ticaretini yapmaktadır.

Gielly SA
Maison Milon BP 20 84600 Grillon -
France


30 yılı aşkın bir süredir fransa'da gıda dağıtımı yapan firmanın, İspanya ve Fransa'da üretim tesisleri 'de bulunmaktadır.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.