güncel yazılar...
Loading...

Cash Against Documents At Sight

Bugünkü yazımda, sitemi takip eden bir okuyucumdan gelen bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Okuyucumun sorusu aşağıdaki gibidir.

Fas’a Cash Against Documents At Sight Ödeme Şekli ile İhracat

Ben Soner, İstanbul'daki bir üretici firmanın ihracat departmanından sizinle iletişime geçmiş bulunmaktayım.

Az önce telefonda görüştüğümüz gibi, Fas’a Cash Against Documents At Sight ödeme şekli ile bir ihracatımız söz konusu olacaktır.
  1. Bu ihracat ile ilgili olarak muhabir bankanın ödemeyi yapacağı ile ilgili olarak nasıl bir garanti alabiliriz?
  2. Banka avali sadece vadeli ödemeler için mi söz konusu? Cash Against Documents At Sight olduğu zaman banka avali alamaz mıyız?
  3. Cash Against Documents At Sight'a göre müşterimiz muhabir bankaya vesaikler ulaştığı anda ödemeyi yapmak zorunda mı yoksa malların ilgili ülke gümrüğüne gelmesini bekleyebilir mi?
Vesaik Mukabili Ödemelerde Ödeme Güvencesi Nasıl Sağlanır?

İlginiz için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Vesaik Mukabili Ödemelerde Ödeme Güvencesi Nasıl Sağlanır?

Okuyucumun sorusu vesaik mukabili ödemelerde, ödeme güvencesinin nasıl sağlanabileceği ile ilgilidir.

Daha önceki yazılarımdan birisinde açıklamış olduğum gibi vesaik mukabili ödemelerde, ödeme temel olarak iki farklı şekilde ithalatçıdan ihracatçıya gönderilmektedir:
  1. Documents Against Payment: Vesaik mukabili işlemlerde, documents against payment seçeneği kullanılmış ise, ithalatçıların evrakları bankalarından alabilmeleri için zaman kaybetmeksizin bankalarına vesaik bedelini ödemeleri gerekmektedir.
  2. Documents Against Acceptance: İthalatçılar, vesaik mukabili işlemlerde documents against acceptance seçeneği tercih edilmiş ise, vadeli bir poliçe kabulü ile vesaik bedelini ileri bir tarihte ödeyebilmektedirler.
Konu ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki yazmızdan ulaşabilirsiniz.
Dilerseniz soru ile ilgili ön bilgilendirmeyi yaptıktan sonra, cevabımıza geçelim.

1.Bu ihracat ile ilgili olarak muhabir bankanın ödemeyi yapacağı ile ilgili olarak nasıl bir garanti alabiliriz? Görüldüğünde ödemeli vesaik mukabili işlemlerde, ithalatçı firmalar evrakları bankadan almak zorunda değildirler. Eğer, müşterinizin evrakları almayıp, malı kabul etmeyeceğine dair endişeniz varsa, ödemenin bir kısmını peşin olarak yükleme öncesi almanız uygun olacaktır.
2.Banka avali sadece vadeli ödemeler için mi söz konusu? Cash Against Documents At Sight olduğu zaman banka avali alamaz mıyız? Banka avali sadece vadeli poliçelerin kullanılmış olduğu "Documents Against Acceptance" seçeneğinde geçerlidir. "Documents Against Payment" seçeneğinde banka avali opsiyonu bulunmamaktadır.
3.Cash Against Documents At Sight'a göre müşterimiz muhabir bankaya vesaikler ulaştığı anda ödemeyi yapmak zorunda mı yoksa malların ilgili ülke gümrüğüne gelmesini bekleyebilir mi? Müşteriniz ne zaman isterse o zaman evrakları bankasından almaya gidebilir. İsterse hiç gitmeyebilir.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.