güncel yazılar...
Loading...

Çin'den Alibaba.com Üzerinden Oto Yedek Parça İthalatı Nasıl Yapılır?

Alibaba.com, Çinli üreticiler başta olmak üzere pek çok farklı ülke ihracatçısının, ücretsiz veya ücretli üye olarak, ürünlerini satabildikleri, kuruluşunun ilk yıllarında B2B olarak işlev görmesine rağmen son yıllarda B2C olarak da kendini konumlandırmış bir web portalıdır.

Alibaba.com'un en büyük gücü günlük olarak siteyi gezen ziyaretçi sayısıdır. Alibaba.com, Dünya genelinde en çok ziyaret edilen 57. web sitesidir.

Alibaba.com, Toptan mal alıp satmak isteyen ihracatçı ve ithalatçı firmalar için şimdilik rakipsiz bir platformdur. Çünkü, ziyaretçi sayısı konusunda Alibaba.com diğer rakiplerine fark atmamış, adeta tur bindirmiştir.

Çin Oto Yedek Parça İthalat Alibaba.com | Resim

Otomobil yedek parçası ithalatı ve ihracatı hemen hemen tüm ülkelerde en çok dış ticarete konu olan ilk 20 ürün grubu içerisindedir.

Orjinal ve yan sanayi olarak temel olarak iki gruba ayrılan oto yedek parçaları, otomobillerin üreticilerine göre Alman, Kore, Japon, Amerikan, Fransız şeklinde de sınıflandırılabilmektedir.

Türkiye'de de pek çok firma değişik ülkelerden oto yedek parçası ithal etmektedir. Çin, Türkiye'nin en çok otomobil yedek parçası ithal ettiği 4. ülke konumundadır.

Tüm bu veriler incelendiğinde, Alibaba.com üzerinden Çin'den otomobil yedek parçası ithal eden veya etmek isteyen pek çok firmanın olabileceği açıktır.

Bugünkü yazımda, Alibaba.com üzerinden özellikle Çin'den nasıl oto yedek parçası ithal edilebileceğinizi açıklayacağım.

Çin'den Alibaba.com Üzerinden Oto Yedek Parça İthalatı Nasıl Yapılır?

Adım 1: Alibaba.com Ana Sayfasına Ulaşılır

Adım 2: Alibaba.com Ana Sayfasının Sol Alt Kısmında Yer Alan "All Categories" Linki Tıklanır

Adım 3: Açılan Sayfanın Alt Kısmında Yer Alan "Automobiles & Motorcycles" Bölümünden Tercih Edilen Alt Kategori Tıklanarak Çinli Oto Yedek Parça İhracatçılarına Ulaşılır

Alibaba.com Üzerinden Güvenli Alışverişin Püf Noktaları:

  • Mümkün mertebe Alibaba.com üzerinde bulunan "Gold Supplier" firmalardan ürün satın almaya çalışın.
  • Olabildiğince "Assessed Supplier" olarak tanımlanan ve ofisleri veya üretim yerleri SGS gibi bağımsız gözetim firmalarınca denetlenmiş firmalara öncelik verin.
  • Alibaba.com üzerinden siparişinize onay verip, yine ödemeyi Alibaba.com üzerinden yaptığınızda "Trade Assurance" kapsamı altında yükleme öncesinde "Pre-Shipment Inspection" yapılacaktır. Böylece malların kalitesinden ve yüklemenin zamanında yapıldığından da emin olacaksınız. 
  • Peşin ödemelerden kaçının. 
  • Olabildiğince değişik firmalardan, fazla sayıda fiyat teklifi almaya çalışın. Ortalama fiyat tekliflerinin altındaki fiyatlara şüphe ile yaklaşın.
  • Mal almaya karar verdiğiniz firmaların ABD'ye son 1 yıl içerisinde ihracat yapıp yapmadığını araştırın.
  • Konu ile ilgili olarak detaylı bilgi için, "Çin'den ithalat yaparken malların kalitesinden nasıl emin olabilirsiniz?" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.
  • Oto yedek parça ithalatında gümrük uygulamaları ile ilgili detaylı bilgiye burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.