güncel yazılar...
Loading...

Yurtdışı Makarna İthalatçıları


Bundan önceki yazılarımda Türkiye için hedef pazar teşkil edebilecek ülkelerdeki makarna ithalatçılarına ait bilgileri sizlerle paylaşmıştım.

Yurtdışı Makarna İthalatçıları

Bugünkü yazımda ise tüm bu ülkelerdeki ithalatçı firmaları aynı sayfa altında toplamak ve diğer ülkelerdeki makarna ithalatçılarını da ekleyerek; daha derli toplu bir çalışma yapmak amacındayım.

İngiltere Makarna İthalatçıları


İngiltere, 2016 yılı içerisinde yapılan Brexit oylaması ile Avrupa Birliğin'den ayrılma kararı almıştır. 

Bugün itibari ile İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından ülkenin resmi olarak birlikten ayrılma isteğini içeren mektup imzalanmış ve Avrupa Birliği'ne gönderilmiştir. İngiltere'nin en geç 29.Mart.2019 tarihinde birlikten ayrılması gerekmektedir.

Türkiye'deki makarna üreticileri ve ihracatçıları için bu bilgi önemlidir çünkü hali hazırda Avrupa Birliği Türkiye'den yapılan makarna ithalatına kota uygulamaktadır. İngiltere'de AB üyesi olduğu için kota uygulamalarına tabiidir.

Eğer, İngiltere AB'den söz konusu takvim süresinde çıkar ve Türkiye'ye koyduğu kotaları kaldırırsa, Türkiye'deki makarna ihracatçıları için yeni bir pazar doğmuş olur.

Yandaki linke tıklayarak sizin için seçtiğimiz İngiltere'de bulunan makarna ithalatçılarına ulaşabilirsiniz.

Hollanda Makarna İthalatçıları

Hollanda, 2015  yılı verilerine göre Dünya çapında en fazla makarna ithal eden 7. ülkedir.

Daha ziyade sağlıklı beslenmenin öne çıktığı bir refah ülkesi olan Hollanda'da ithalatçıların üst segment grubu ürünlere yöneldikleri görülmektedir.

Hollanda makarna sektörüne göz atıldığında fiyat rekabetinden ziyade kalite ve farklı ürün sunabilme bazında rekabetin yaşandığı gözlenmektedir. Organik makarna talebi ülkede fazladır. 

Hollanda makarna ithalatının çok büyük kısmını İtalya'dan karşılamaktadır. Asya ülkelerinden ise bu ülkelere özgü noodle olarak tanımlanan hazır yiyecekler ithal edilmektedir. 

Yandaki linke tıklayarak sizin için seçtiğimiz Hollanda'da bulunan makarna ithalatçılarına ulaşabilirsiniz.

Angola Makarna İthalatçıları

Angola, Afrika'nın güneybatı kısmında yer alan bir ülkedir.

Yıllarca süren bir iç savaş yaşamış olan Angola, hem önemli miktarda insan gücünü hem de tarım ve sanayi alt yapısını bu iç savaş yıllarında kaybetmiştir.

Angola'nın tarımı ülkeyi beslemekten uzaktır. Angola ihtiyacı olan gıda maddelerinin yaklaşık %80'ini ithalat yoluyla karşılamaktadır.

Ekonomisi petrol ve değerli madenlere dayanan ülkede kişi başına düşen gelir azdır. Formal gıda satışından ziyade, informal satış kanallarının daha yoğun olarak kullanıldığı ülkede fiyat rekabeti önem kazanmaktadır.

Angola'ya Türkiye önemli miktarda makarna ihraç etmektedir.

Yandaki linke tıklayarak sizin için seçtiğimiz Angola'da bulunan makarna ithalatçılarına ulaşabilirsiniz.

Japonya Makarna İthalatçıları

Yandaki linke tıklayarak sizin için seçtiğimiz Japonya'da bulunan makarna ithalatçılarına ulaşabilirsiniz.

Hong Kong Makarna İthalatçıları

Yandaki linke tıklayarak sizin için seçtiğimiz Hong Kong'da bulunan makarna ithalatçılarına ulaşabilirsiniz.

Diğer Ülkelerdeki Makarna İthalatçıları

Blackwood Lane Pty. Ltd.
83 Warrigal Road Hughesdale 
3166 Victoria, 
Australia

Gıda segmentinde bira, alkollü ve alkolsüz içecekler, süt ürünleri, şarküteri ürünleri, dondurulmuş gıda ürünleri, reçel, kuruyemiş, bal, organik ürünler, makarna, soslar, baharatlar, şaraplar ithal eden firma aynı zamanda küçük mutfak aletleri de ithal edip satmaktadır.
Makarna grubu içerisinde organik makarna, tam buğday makarnası, organik kuskus yer almaktadır.

Conga Foods
70 Bell St, Preston 3072 VIC
Australia

Zeytinyağı, zeytin, sirke, domates salçası, domates konservesi, peynir çeşitleri, su ürünleri, soslar, makarna çeşitleri, bakliyat, alkolsüz içecekler, şekerlemeler ve kahve makinaları ithalatı ve toptan satışı yapan bir firmadır.

Firma makarna çeşitlerinin ithalatını İtalya'dan yapmaktadır.

Exquisito Benelux
Pamelsestraat 361
1770 Liedekerke
Belgium
Tel:+32 494905498

Akdeniz mutfağına ait ürünlerin ithalatını ve toptan satışını yapan firma 2010 yılında kurulmuştur. Özellikle Avrupa için bile orta ve üst segmente hitap eden bir firmadır. Organik ürün seçenekleri oldukça fazladır.

Makarna segmentinde İtalyan üreticilerin üretmiş olduğu organik ve üst gelir grubuna hitap eden markaların pazarlamasını yapmaktadır.

Agrofolio GmbH
Überkinger Str 15
70372 Stuttgart
Germany
T: +49 (0)711 - 84 96 91 24
F: +49 (0)711 - 90 79 68 22

Yunanistan'lı üreticilerin ürünlerini Almanya'ya ithal eden firma makarna segmentinde İtalyan Barilla firmasının Yunanistan'da üretmiş olduğu Misko marka makarnaların satışını pazarlamasını yapmaktadır.

J1A, Ansa Ind. Estate,
Saki Vihar Road,
Sakinaka, Andheri (E),
Mumbai - 400 072, Maharashtra,
India
Tel : +91-22-2847 8880
Fax: +91-22-2847 0859

Avrupa, ABD, Kanada ve Güney Amerika'dan Hindistan'a gıda maddeleri ithalatı yapan bir firmadır. Ürün segmentinde organik gıdalar, bisküvi, çerezler, kurutulmuş meyve, fındık, zeytin, zeytinyağı, makarna, salamura ve konserve biber çeşitleri, pirinç, tuz gibi gıda maddelerinin ithalatını yapmaktadır.

Makarna grubunda yumurtalı olarak üretilmiş İtalyan menşeli ürünler göze çarpmaktadır.

Jeita Highway - Kesrwan 
Lebanon
Tel/Fax: 09/232555

Lübnan'da bulunan su ürünleri, dondurulmuş patates kızarması, yeşil biber, kapari, zeytin , makarna, organik makarna, konserve gıda, mayonez, ketçap, bal, reçel, yağ, balsamik sirke, sirke ithalatı yapan bir firmadır. 

Scanesia AS
Norneveien 6
N - 1349 Rykkinn
Norway
Tel: +47 67 13 75 14
Fax:+47 67136044

Norveçli firma hazır gıdalar, şarküteri ürünleri, dondurulmuş gıda ürünleri, reçel, fındık, bal, zeytin, zeytinyağı, organik ürünler, makarna, bakliyat, hububat, soslar ve baharat ithalatı ve pazarlaması yapmaktadır.

7614 Alister Court
Gilroy, CA 95020 
USA
Telephone (408) 846 - 8787
Fax: (408) 846 - 8686

ABD'nin Kaliforniya Eyaletin'de kurulmuş olan firma, Kaliforniya bölgesinin mahsulleri olan badem, ceviz, ve antep fıstığı ihracatı yaparken, özellikle Avrupa'dan çeşitli gıda ürünleri ithalatı yapmaktadır.

Resimler Kaynak: Frame image created by Valeria_aksakova - Freepik.com

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.