güncel yazılar...
Loading...

Çin'in En Büyük Limanları Hangileridir?

2014 yılı içerisinde yapmış olduğu 2,34 trilyon dolarlık ihracatı ve 1,96 trilyon dolarlık ithalatı ile Çin, en fazla dış ticaret yapan ülke konumundadır.



Çin yapmış olduğu ihracatın çok büyük bir kısmını denizyolu taşımacılığı ile alıcı ülkelere sevk etmektedir.

Özellikle, Çin'in güney doğu sahillerinde bulunan sanayi şehirlerinin çevrelerinde büyük limanlar yer almaktadır.

Söz konusu limanlar yalnızca Çin'in değil, Dünya'nın da başlıca limanları arasında yer almaktadır.

Bugünkü yazımda, Çin'in en büyük 10 konteyner limanını sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Çin'in En Büyük Konteyner Limanları Hangileridir?
  1. Shanghai Port, 33,62 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesi ile Çin'in en büyük konteyner limanıdır. Anhui, Jiangsu, Henan ve Zhejiang bölgelerinde yer alan sanayi tesislerine yakınlığı ile Çin'in en önemli dış ticaret limanlarından birisidir. Shanghai Limanı, aynı zamanda Dünya'nın da en büyük konteyner limanıdır.
  2. Port of Shenzhen, 23,28 milyon TEU konteyner trafiği ile Çin'in en büyük ikinci, Dünya'nın ise 3. en büyük konteyner limanıdır. 
  3. Port of Hong Kong, 22,35 milyon TEU konteyner trafiği ile Çin'in en büyük üçüncü limanı konumundadır. Hong Kong, Çin'e bağlı otonom idari yapısı ile adeta Çin'in bir reeksport merkezi olarak işlev görmektedir.
  4. Port of Ningbo-Zhoushan, son yıllarda konteyner trafiği sürekli artış gösteren Ningbo Limanı, 17,33 milyon TEU konteyner trafiğine sahiptir. Bu rakam Ningbo Limanı'nı Çin'in en büyük 4. limanı yapmaktadır.
  5. Port of Qingdao, 15.52 milyon TEU konteyner trafiği ile Çin'in en büyük beşinci limanıdır.
  6. Port of Guangzhou, 15,31 milyon TEU'luk konteyner hareketi ile Guangzhou Limanı Çin'in en büyük 6., Dünya'nın ise en büyük 8. limanıdır.
  7. Port of Tianjin, Çin'in en büyük 7. limanıdır. Tianjin Limanın'da 2013 yılı itibari ile yaşanan konteyner hareketliliği 13,01 milyon TEU olarak gerçekleşmiştir.
  8. Dalian Port,  içerisinde Çin'in en büyük ham petrol depolama alanlarını da barındıran Dalian Limanı, Çin'in en büyük 8. limanı konumundadır. Dalian Limanı, 10,86 milyon TEU yıllık konteyner hareketliliğine sahiptir.
  9. Port of Xiamen,  8,01 milyon TEU konteyner trafiği ile Çin'in en büyük 9. limanı konumundadır.
  10. Port of Lianyungang, Çin'in en büyük 10. limanıdır.2013 yılında, 5,49 milyon TEU konteyner trafiğine ev sahipliği yapmıştır. 
Kaynak : http://www.worldshipping.org/ , 2013 verilerinden derlenmiştir.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.