güncel yazılar...
Loading...

Alibaba.com Alternatifleri: İhracatçı ve İthalatçı Firmaların Bilmesi Gereken B2B Web Siteleri

Alibaba.com, Dünya genelinde en çok ziyaret edilen web sitesidir. Alibaba.com, Çin'li üreticileri uluslararası alanda faaliyet gösteren ithalatçılarla tanıştırmak için yola çıkmıştır. Bu yönü ile Alibaba.com bazı kısıtları da beraberinde getirmektedir.

Örneğin, Avrupa'dan ithalat yapmak isteyen firmalar için Alibaba.com'un pek fazla bir işleyişi olmayacaktır. 

Yine, Avrupa veya ABD'ye ihracat yapmak için de Alibaba.com'un sağlayacağı fayda sınırlı düzeyde kalabilmektedir.

Resim: Banner vector designed by Freepik
Bugünkü yazımda, Alibaba.com'a alternatif olabilecek B2B siteleri sizlerin başlıcalarını sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Alibaba.com benzeri siteler hangileridir? Alibaba.com yerine hangi sitelere üye olabilirsiniz?

Alibaba.com Alternatifleri: İhracatçı ve İthalatçı Firmaların Bilmesi Gereken B2B Web Siteleri
Indiamart: Hindistan'ın en büyük B2B web sitesidir. 1996 yılında kurulmuş olan firma ithalatçılara ve Hindistan'daki yerel alıcılara tüm işlemleri ücretiz olarak sunarken, ihracatçılara ücretsiz sayfa hazırlamanın yanı sıra ücretli üyelik imkanları da sunmaktadır.


Indiamart Karnesi:

Alexa Sıralaması: 1025 (Alibaba: 57)

Hedef Pazar: Hindistan

İhracatçılar İçin Ücretsiz Üyelik: Mevcut.

Ücretli Üyelik Opsiyonları: Sitede yayınlanan alım talepleri satın alabilme, online mini katalog oluşturabilme, maximiser, star supplier, leading supplier ücretli üyelik seçenekleri, trust seal hizmeti.

Değerlendirme: Özellikle, Hindistan'dan ithalat yapmayı düşünen ithalatçıların ücretsiz olarak kullanmalarında fayda sağlayacak bir web sitesidir. Hindistan'a ihracat yapmayı düşünen firmaların da kayıt olabileceği ve ücretli üyelik hizmetlerinden faydalanabileceği bir site konumundadır.


Made-in-China: Çin'li üreticileri Dünya genelindeki ithalatçılarla buluşturmak amacıyla yola çıkmış bir B2B web sitesidir.


Made in China Karnesi:

Alexa Sıralaması: 2237 (Alibaba: 57)

Hedef Pazar: Çin

İhracatçılar İçin Ücretsiz Üyelik: Sadece Çin'li üreticileri kayıt ediyorlar.

Ücretli Üyelik Opsiyonları: Made-in-China, diğer B2B sitelerin aksine, alıcılara da premium üyelik seçenekleri sunmaktadır.

Yıllık 400 USD'ye Pro Buyer, 200USD'ye ise Global Buyer üyelik seçeneklerinin ithalatçılar tarafından satın alınması mümkün olmaktadır.

Aynı zamanda SGS ile ortak çalışan Made-in-China, Secured Trading Services (STS) ismi altında güvenli ödeme seçeneği sunmaktadır. Bu sistemde, ürünler SGS tarafından yükleme öncesinde kontrol edilmekte, daha sonra satıcı yüklemeyi yapmakta ve yükleme evrakları eksiksiz olarak alıcının eline geçtiğinde, alıcının onayı ile ödeme serbest bırakılmaktadır.

Ayrıca, ücretli üyeler Made-in-China'nın sunduğu bazı hizmetlerden indirimli faydalanabilmekte veya limitli sayıda hizmete ücretsiz ulaşabilmektedir.

Değerlendirme: Çin'den güvenli biçimde ithalat yapmak isteyen firmaların, Alibaba.com'a alternatif olarak değerlendirmesi gereken bir sitedir.


EC Plaza: EC Plaza, Güney Kore'nin en çok ziyaret edilen B2B web sitesidir. 1996 yılında kurulmuş olan firma, her hangi bir B2B sitesinden beklenen tüm hizmetleri sunmakla beraber, firmalara offline olarak dış ticaret alanında danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır.



EC Plaza Karnesi:

Alexa Sıralaması: 5959 (Alibaba: 57)

Hedef Pazar: Güney Kore

İhracatçılar İçin Ücretsiz Üyelik: Mevcut.

Ücretli Üyelik Opsiyonları: Silver ve Gold ücretli üyelik sistemleri mevcuttur. Ücretli üye olmak isteyen firmaların ilk önce ticaret sicili sorgulamaları yapılmakta, söz konusu firmanın gerçekten kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmektedir.

Ücretli üyelik sistemleri Alibaba'ya göre oldukça uygun fiyatlıdır. (Silver üyelik 400USD/yıl, Gold üyelik:1200/USD/yıl) Ayrıca zaman zaman ücretli üyelik için indirimli kampanyalar da düzenlemektedirler.

Değerlendirme: Güney Kore'den ithalat yapmayı düşünen ithalatçıların ücretsiz olarak kullanabilecekleri bir sitedir. Güney Kore'ye ihracat yapmayı hedefleyen firmaların da kayıt olabileceği ve ücretli üyelik hizmetlerinden de faydalanabileceği bir site konumundadır.


DIY Trade: DIY Trade, kullanımı oldukça kolay bir ara yüze sahip, Çin merkezli bir B2B web sitesidir.


DIY Trade Karnesi:

Alexa Sıralaması: 7791 (Alibaba: 57)

Hedef Pazar: Çin

İhracatçılar İçin Ücretsiz Üyelik: Mevcut.

Ücretli Üyelik Opsiyonları: Siteye ücretsiz üye olduğunuzda, 20 ürün ekleyebildiğiniz bir web sitesi yapabiliyorsunuz. Söz konusu web sitesi, DIY Trade üzerinde barındırılıyor olmasına rağmen özellikle Google aramalarında üst sıralarda çıkabiliyor.

DIY Trade, firma tanıtımınızın yanı sıra telefon ve faks bilgilerinizin de ücretsiz sayfanızda yayınlanmasına izin veriyor. Aynı zamanda ithalatçılar firma ünvanınızdan Google araması yaparak doğrudan sizin sitenize de ulaşabiliyorlar.

Değerlendirme: DIY Trade her ihracatçının üye olup, zaman harcayarak profil oluşturması gereken bir site.


ThomasNet: ABD merkezli bir web portalı olan ThomasNet, ABD'li şirketleri veri tabanına ücretsiz olarak kaydetmektedir.


ThomasNet Karnesi:

Alexa Sıralaması: 15.735 (Alibaba: 57)

Hedef Pazar: ABD

İhracatçılar İçin Ücretsiz Üyelik: Sadece ABD'li üreticiler için mevcut.

Ücretli Üyelik Opsiyonları: ThomasNet, Alibaba.com tarzı klasik bir B2B platform olmaktan daha ziyade, eskiden sarı sayfalar olarak basılan ilan sitesi tarzında çalışmaktadır.

ThomasNet'in satışını arttırmak isteyen üreticiler için sunmuş olduğu, site içi aramalarda geçerli ücretli reklam hizmetleri mevcuttur.

Bunun yanı sıra, websitesi tasarımı, SEO, sosyal medya pazarlaması, e-posta pazarlaması gibi hizmetleri de mevcuttur.

Değerlendirme: Özellikle ABD'den makina veya tasarıma dayalı ürünler ithal etmek isteyen firmaların kullanmaları faydalı olacak bir web sitesidir.

Kompass: Fransa merkezli uluslararası firma ve iş portalıdır. Fransa, İtalya ve İspanya'daki firmaların çoğunlukla tercih etmiş olduğu bir sitedir. Dünya çapında 68 ülkeye özel web sitesi bulunmaktadır.


Kompass Karnesi:

Alexa Sıralaması: 4.902 (Alibaba: 57)

Hedef Pazar: Fransa

İhracatçılar İçin Ücretsiz Üyelik: Mevcut.

Ücretli Üyelik Opsiyonları: İhracatçı ve ithalatçıların ücretsiz olarak, web sitelerinin temel özelliklerinden faydalandıran Kompass, katma değer yaratıcı özellikleri ücret karşılığında kayıtlı kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır.

Kompass, detaylı firma bilgisi bulmak için Finder, müşteri bulma & pazarlama işlemleri için Target, web görünümünüzü en uygun hale getirmek için ise Booster servisleri ile firmalara hizmet vermektedir.

Değerlendirme: Fransa, İspanya, İtalya başta olmak üzere Avrupa ile iş ilişkilerini geliştirmek isteyen ithalatçı ve ihracatçı firmaların kullanabileceği bir web sitesidir. Kompass'ın Türkiye web sitesi, Kompass Türkiye Ofisi tarafından yönetilmektedir.


Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.