güncel yazılar...
Loading...

Gıda İhracatlarında 20 Ft Dökme Yükleme Miktarları

Konteyner ile yapılan sevkiyatlarda, temel olarak ürünler konteyner içerisine, paletli veya dökme olarak, iki farklı şekilde yüklenmektedirler.

Paletli olarak yapılan yüklemelerde, yükleme ve boşaltma esnasında forklift kullanıldığı için daha hızlı olarak yükleme ve boşaltma tamamlanabilmektedir. Paletli yüklemenin dezavantajı ise, konteyner içerisine daha az sayıda ürün konulabildiği için ürün başna düşen navlun ve liman masraflarının artmasıdır.

Dökme yüklemelerde ise paletli yüklemelerin tam tersi olacak şekilde, konteyner içerisine daha fazla ürün sığdırılabilmekte, buna mukabil yükleme ve boşaltma işlemlerinde daha çok iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Özellikle gıda sektöründe tercih edilen yükleme şekli olan dökme yüklemede, ağırlık kısıtı nedeniyle çoğunlukla 20 Ft konteynerler kullanılmaktadır.

20ft Konteyner Dökme Yükleme Miktarlar

Bugünkü yazımda, gıda ihracatında sıklıkla kullanılan cam kavanoz ve teneke kutular için, 20 ft konteyner yükleme miktarlarını sizlerin bilgisine sunacağım.

Söz konusu yükleme miktarlarının, kullanılan karton veya tava ölçülerine göre değişim gösterebileceğini akılda tutarak, nihai yükleme miktarını tedarikçinizden almayı unutmayın.

Gıda İhracatlarında En Çok Kullanılan Ambalajlar İçin 20 Ft Dökme Yükleme Miktarları

Aşağıdaki grafikte, gıda sektöründe en fazla kullanılan ambalajlar için 20 ft konteyner dökme yükleme adetleri verilmiştir.

210cc cam kavanoz, 370cc cam kavanoz, 720cc cam kavanoz, 1/4 kg teneke, 1/2 kg teneke, 1/1 kg teneke, A10 teneke, 5/1 teneke ve 10/1 teneke için koli yükleme miktarlarına aşağıdaki şekilden ulaşabilirsiniz.

20ft Konteyner Dökme Yükleme Miktarlar | Tava | Koli

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.