güncel yazılar...
Loading...

Hanjin Shipping İflas mı Ediyor?

Konteyner taşımacılığı tarihinin en büyük iflasına sadece 1 adım uzakta. Hanjin Shipping 4 Eylül 2016'ya kadar kabul edilebilir finansal bir plan oluşturamazsa iflas edebilir.

Güney Koreli konteyner taşımacılık firması Hanjin Shipping, yaşadığı mali darboğazdan kurtulmak için finansörlerine sunması gereken finansal planı oluşturmakta zorlanıyor.

Güney Kore'nin en büyük, Dünya çapında ise en büyük 7. konteyner taşımacılık firması olan Hanjin Shipping, 4.Eylül.2016 tarihine kadar kabul edilebilir bir finansal plan hazırlamayı başaramazsa, tasfiyesi için mahkeme sürecinin başlaması beklenmektedir.

Finansal kaynakların açıklamalarına göre Hanjin Shipping firmasının 1 senelik süreçte, iflastan kurtulmak için ihtiyacı olan sermaye miktarı yaklaşık 1.2 milyar dolar seviyesindedir.

Kore Havayolları (Korean Air), Hanjin Shipping'in yaklaşık %33 hisse ile en büyük ortağı konunda yer almaktadır.
Kore Havayolları yeni hisse senedi ihracı ile 357 milyon dolarlık sermaye sağlamayı taahhüt etmiş olmasına ve Hanjin Shipping de sahip olduğu terminalleri ve merkez ofis binasının satışı ile bu plana destek olacağını bildirmesine rağmen, firmanın finansörler heyeti söz konusu planı onaylamamıştır.

Hanjin Shipping Dünya Çapındaki Sıralaması:

Hanjin Shipping, Alphaliner sitesinde yer alan listeye göre, Dünya çapında en büyük 7. konteyner taşımacılık firmasıdır. 613.150 TEU'luk taşıma kapasite ile Hanjin Shipping Dünya genelinde yapılan toplam konteyner taşımacılığının %3'ünü tek başına gerçekleştirmektedir.

Konteyner Taşımacılık Firmaları Sıralaması | Hanjin Shipping
26.Ağustos.2016 itibari ile en büyük konteyner taşımacılık firmaları. Kaynak: http://www.alphaliner.com/top100/

Türkiye'de Hanjin Shipping

Acentalığını Arkas Konteyner Taşımacılık A.Ş'nin yaptığı Hanjin Shipping, Akdeniz feeder bağlantıları ile özellikle uzakdoğu ülkelerine servis vermektedir.

Firmanın East Mediterranean 1 ve East Mediterranean 2 isimli 2 adet Türkiye limanlarını kapsayan feeder servisi bulunmaktadır.

East Mediterranean 1 Feeder Servisi

East Mediterranean 1 | Hanjin Shipping
East Mediterranean 1 Feeder Servisi
East Mediterranean 1 hattı ile Pire - İstanbul (Ambarlı) - İzmit (Evyap) - Bursa (Borusan) - Gemlik -İzmir - Pire-Selanik-Mersin-Haifa-Antalya-Mersin-Pire arasında feeder servis hizmeti verilmektedir.

East Mediterranean 2 Feeder Servisi
East Mediterranean 2 | Hanjin Shipping

East Mediterranean 2 hattı ile Pire-Haydarpaşa-Ambarlı-Gemlik-İzmir-Pire- Mersin-İskenderun-Ashdod-Haifa-Pire arasında feeder servis hizmeti verilmektedir.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.