güncel yazılar...
Loading...

1 Konteyner Kaç Karton 400gr Salça Alır?

Vakit buldukça sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Sanırım, Türkiye'de bulunan yabancı bir arkadaşımız, aşağıdaki e-maili göndermiş. 1 konteynerin kaç karton 400gr'lık salça aldığını soruyor.

Bana gelen e-mailda bariz dil bilgisi hataları vardı. Türkçe yazım yanlışlarını düzeltip, e-postayı aynen aşağıya kopyalıyorum.

Selamın Aleyküm,

Ben Abdelmadjit. Ticaret adamıyım. Konteyner yüklemesi ile ilgili olarak sizden bir bilgi talep ediyorum. 1 konteyner kaç karton 400gr'lık teneke kutuda salça alır?

Lütfen yardım eder misiniz?

Abdelmadjit Selamlar,

400gr'lık teneke, gıda sektöründe 1/2 kg teneke olarak adlandırılmaktadır. Salça ile doldurulduğunda net olarak 400gr ile 430gr arasında ürün alabilmektedir. Bazı salça üreticileri net ağırlığı 400gr, diğerleri ise net ağırlığı 420gr veya 430gr olarak deklare etmektedir.


Yükleme ile ilgili sormuş olduğun soruya cevap verebilmem için, ürünleri dökme olarak mı yoksa paletli mi yükleyeceğini bilmem gerekiyor. Sorunda bu konuyu belirtmediğinden dolayı, her iki ihtimali de baz alarak cevap vermeye çalışayım.

20'lik Konteynerde Dökme Yükleme Yapılırsa:

1/2 teneke kutular genellikle 24 adetlik kolilere konulmaktadır. 20 ft standart konteyner ise 1750 koli 400gr'lık salça almaktadır.

Dolayısı ile 20 ft konteynere dökme yükleme ile sığan toplam 400 gr salça adedi: 1750 x 24 = 42.000'dir.

Dökme yüklemelerde diğer ambalaj adetlerine ait yükleme bilgilerini "Gıda İhracatında 20 ft Dökme Yükleme Miktarları" başlıklı yazımda bulabilirsin.

20'lik veya 40'lık Konteynerde Paletli Yükleme Yapılırsa:

Bu durumda aşağıdaki adımları izleyerek yükleme miktarına ulaşabilirsin.
  1. Yüklemede kullanılacak konteyner çeşidi, karton ölçüleri ve palet cinsi öğrenilir.
  2. 1 palete kaç karton yüklenebildiği hesaplanır. (Online olarak, ücretsiz şekilde 1 palete kaç karton yüklenebileceğinin nasıl hesaplandığını daha önceki yazılarımda açıklamıştım. İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.)
  3. 1 konteynere kaç palet yüklenebildiği hesaplanır. (Konteyner ve Tır Palet Yükleme Adetleri)
  4. 1 paletteki karton koli adedi ile palet adedi çarpılarak toplam yükleme miktarı sayısına ulaşılır.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.