güncel yazılar...
Loading...

Dünya Çapında En Fazla Dış Ticaret Açığı Veren Ülkeler Hangileridir?

Dış ticaret açığı ile ilgili olarak bundan önce yazmış olduğum yazılarımda; dış ticaret açığının tanımını yapmış, Türkiye'nin neden dış ticaret açığı verdiği üzerinde durmuş ve yıllara göre Türkiye'nin dış ticaret açığını incelemiştim.

Bir ülkenin, yapmış olduğu ithalat aynı dönem içerisinde gerçekleştirmiş olduğu ihracattan fazla ise söz konusu ülkenin dış ticaret açığı vermiş olduğu anlaşılmalıdır.

Dış ticaret açığı veren ülkeler yapmış oldukları ihracattan daha fazla miktarda ithalat yapan ülkelerdir. Peki, Dünya genelinde en çok dış ticaret açığı veren ülkeler hangileridir?

Dünya Çapında En Fazla Dış Ticaret Açığı Veren Ülkeler Hangileridir?

İşte bugünkü yazımızın konusu yukarıdaki basit sorunun cevaplandırılması amacını taşımaktadır. 2016 yılı itibari ile Dünya çapında en fazla dış ticaret açığı veren ülkeler ve ülke bazında değerlendirmelere bu sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Dünya Çapında En Fazla Dış Ticaret Açığı Veren Ülkeler Hangileridir?

Aşağıdaki tabloda 2016 yılı içerisinde en fazla dış ticaret açığı veren 10 ülkeye ait bilgiler yer almaktadır.

Dış ticaret açığı veren 10 ülkeye ait grafik.
Kaynak: http://www.trademap.org/ sitesi üzerinden alınan veriler ile derlenmiştir.
Tablo incelendiğinde, ABD, İngiltere, Hindistan, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Mısır, Hong Kong, Panama ve Filipinler'in Dünya çapında en fazla dış ticaret açığı veren ülkeler olduğu görülmektedir.

Dilerseniz, en fazla dış ticaret açığı veren ülkelerin verilerini detaylı olarak inceleyelim.

ABD 

ABD, Dünya çapında en fazla ithalat yapan ülke olmanın yanı sıra, en çok ihracat yapan 2. ülke konumundadır. 

ABD 2016 yılında 2,24 trilyon dolarlık ithalat yaparken; 1,45 trilyon dolarlık da ihracat yapmıştır. 

2016 yılında ABD'nin vermiş olduğu dış ticaret açığı 796 milyar dolar olup, söz konusu rakam ABD'yi Dünya genelinde en çok dış ticaret açığı veren ülke yapmaktadır.

İngiltere

İngiltere 2016 yılında 219 milyar dolarlık dış ticaret açığı vermiştir. ABD'nin ardından en fazla dış ticaret açığı veren 2. ülkedir.

Hindistan

Hindistan Dünya çapında en çok dış ticaret açığı veren 3. ülke durumunda iken, Asya kıtasındaki ülkeler arasında en fazla dış ticaret açığı veren ülke konumundadır. Hindistan'ın 2016 yılı dış ticaret açığı 96 milyar dolar civarındadır.

Fransa

Avrupa'da İngiltere'den sonra en çok dış ticaret açığı veren ülke olan Fransa'nın 2016 yılı dış ticaret açığı yaklaşık 71 milyar dolardır.

Birleşik Arap Emirlikleri 

Ciddi doğalgaz ve petrol kaynakları olan Birleşik Arap Emirlikleri tüm doğal kaynak zenginliklerine rağmen 2016 yılı içerisinde en çok dış ticaret açığı veren ülkeler listesine girmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri'nin 2016 yılı dış ticaret açığı yaklaşık 57 milyar dolardır.

Türkiye

Türkiye, 2016 yılı içerisinde Dünya çapında en fazla dış ticaret açığı veren 6. ülke olmuştur. Türkiye'nin 2016 yılı dış ticaret açığı yaklaşık 55 milyar dolardır. 

Mısır

Mısır'ın 2016 yılı dış ticaret açığı yaklaşık 35 milyar dolardır. Mısır Dünya çapında en fazla dış ticaret açığı veren 8. ülkedir.

Hong Kong

Hong Kong, Çin'e bağlı otonom bir bölge olup, adeta Çin'in ihracat ve ithalat merkezi olarak çalışmaktadır. 2016 yılında 516 milyar dolarlık ihracat, 547 milyar dolarlık da ithalat yapan ve yalnızca 7,5 milyonluk bir nüfusu olan Hong Kong'un vermiş olduğu 30 milyar dolarlık dış ticaret açığı bu bağlamda değerlendirilmeldir. 

Panama 

Sadece 39 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmi olan Panama'nın en fazla dış ticaret açığı veren ilk 10 ülke arasına girmesi gerçekten ilginçtir. Panama'nın 2016 yılı dış ticaret açığı 29 milyar doların üzerindedir. 

Filipinler

Listenin 10. ve son sırasında yer alan Filipinler'in 2016 yılı dış ticaret açığı 29 milyar doların üzerindedir. 

İlginizi Çekebilecek Yazılar:

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.