güncel yazılar...
Loading...

Hindistan Motosiklet İhracatçıları

Bundan bir önceki yazımda, Türkiye'nin motosiklet ithalatı üzerinde durmuş, Türkiye'nin yıllık bazda motosiklet ithalatını ve en çok hangi ülkelerden motosiklet ithalatı yaptığını incelemiştim.

Söz konusu yazımı okuyanların hatırlayacağı gibi Hindistan Türkiye'nin en çok motosiklet ithal etmiş olduğu 2. ülke konumundadır.

2016 yılı gümrük verilerine göre Türkiye'nin Hindistan'dan yapmış olduğu motosiklet ithalatı tutarı yaklaşık 41 milyon dolar civarındadır.

Bugünkü yazımda, Türkiye'nin önemli miktarda motosiklet ithalatı yapmış olduğu Hindistan'ın başlıca motosiklet üreticilerini ve ihracatçılarını tanıtmaya çalışacağım.
Hindistan'ın başlıca motosiklet ihracatçıları

Önemli Not: 28.Temmuz.2017 tarihi itibari ile yürürlüğe giren "Motosiklet İthalatında İlave Gümrük Vergisi Uygulaması" Hindistan menşeli motosiklet ithalatına etki etmektedir. Söz konusu yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Hindistan Motosiklet İhracatçıları

Bajaj Auto Limited
Bajaj Auto Limited Complex,
Mumbai – Pune Road,
Akurdi, Pune – 411035,
Maharashtra,
India

Bajaj Auto Ltd., Hindistan'ın en çok motosiklet ihraç eden motosiklet üreticilerinden birisidir. Kuralkan A.Ş. tarafından Türkiye'ye ithal edilen Bajaj ürünleri Dominar, Pulsar ve Bajaj V modelleri ile karşımıza çıkmaktadır.

TVS Motor Company
Jayalakshmi Estates V Floor
8, Haddows Road Chennai - 600006
India

Hindistan'ın en büyük 3. motosiklet üreticisi olan firmadır. Türkiye distribütörü İsotlar grup bünyesindeki TVS Türkiye'dir. Türkiye'de Apache, Jupiter, Scooty Zest, Scooty Pep+, Neo X3 ve Wego modelleri satıştadır.

Hero MotoCorp Ltd,
34,Community Centre, Basant Lok,
Vasant Vihar, New Delhi -
110057,
India.

Hindistan merkezli olan Hero Motocorp dünyanın en büyük motosiklet üreticisidir.

Yılda 7 milyon adedi bulan yıllık üretim kapasitesine sahip Hero Motor, 1947 yılında kurulmuştur. 1983 yılında Japon Honda ile ortak üretime başlayan Hero, 2011 yılına kadar Hero Honda ve Honda modellerini üretip dünyaya satmasının ardından, 2011’de Japon ortağından ayrılarak yola Hero Motor olarak devam etme kararı almıştır.

Üç büyük üretim tesisinde, bine yakın mühendis ve Ar-ge teknikeri ile 11.000 kişi istihdam eden Hero, Türkiye’de 50.000 kilometre veya 5 yıl garanti vermektedir.

Hindistan’da yüzde 50 oranında Pazar payına sahip olan Hero, Asya Motor ile distribütörlük ve üretim anlaşması yaparak, Şubat 2014 itibari ile Avrupa pazarında ilk Türkiye ile yer alma kararı almıştır.

Mahindra Two Wheelers Ltd.
D1 Block, Plot No. 18/2 (part),
M.i.d.c. Chinchwad,
Pune – 411 019.
India

Mahindra Two Wheelers Limited, Hindistan merkezli  Mahindra Group bünyesinde bulunan motosiklet üreticisi ve ihracatçısıdır.

Dünya çapında Hindistan haricinde 17 ülkede distribütörleri bulunmaktadır. 2017 yılı itibari ile Türkiye'de faaliyet gösteren distribütörleri yoktur.

Yukarıda detaylı olarak incelenen firmaların yanı sıra Honda Motorcycles & Scooters India, India Yamaha Motor, Suzuki Motorcycles India, Royal Enfield, Harley Davidson India, Piaggio Vehicles firmaları da Hindistan'da üretim yapıp, motosiklet ihraç eden şirketler arasında yer almaktadır.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.