güncel yazılar...
Loading...

Çin Motosiklet Üreticileri ve İhracatçıları

Motosiklet kullanımı Asya ülkelerinde çok yaygındır. Özellikle, şehir içi kullanımda otomobillere göre ucuz bir alternatif olan motosikletler Çin, Japonya, Hindistan, Vietnam, Tayland, Kamboçya, Malezya, Endonezya gibi ülkelerde yoğun olarak tercih edilmektedir.

Çin, Dünya genelinde en büyük motosiklet ihracatçısı ülke konumundadır. 2016 yılında Dünya çapında gerçekleştirilen toplam motosiklet ihracatının yaklaşık %28'i Çin'li motosiklet üreticileri tarafından gerçekleştirilmiştir.

Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip olan Çin'in Chongqing şehri, ülkenin motosiklet üretim merkezi olmuştur. Sadece bu şehirde yılda üretilen motosiklet adedi 10 milyonun üzerindedir.
Çin'den motosiklet ithalatı yapılabilecek en büyük 10 firma.

Bugünkü yazımda, Türkiye'nin önemli miktarda motosiklet ithalatı yapmış olduğu Çin'in başlıca motosiklet üreticilerini ve ihracatçılarını tanıtmaya çalışacağım. 

Bu yazımda sizlere 10 adet Çin'li motosiklet üreticisini tanıtacağım. Fakat Çin'de 100'ün üzerinde motosiklet üreticisi olduğunu bilmenizde fayda vardır.

Önemli Not: 28.Temmuz.2017 tarihi itibari ile yürürlüğe giren "Motosiklet İthalatında İlave Gümrük Vergisi Uygulaması" Çin menşeli motosiklet ithalatına etki etmektedir. Söz konusu yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Çin Motosiklet Üreticileri ve İhracatçıları

Loncin Motor Co.,Ltd.

Crane Industrial Park, Southbank Economic and Technological Development Zone,
Chongqing, 400060
China

Çin Motosiklet İhracatçıları

Çin'in en büyük 500 firmasından birisi olan Loncin Holdings bünyesinde faaliyet gösteren Loncin motor, motosiklet, motosiklet motoru ve çeşitli elektrikli makinelerin üretimini yapmaktadır.

Çin'de motosiklet üretimi ve satışları açısından yedi yıl üst üste ikinci sırada yer alan firma, Çin'in en büyük motosiklet ihracatçısı konumundadır.

Lifan Industry Group

D-100 Karayolu Üzeri Boyacılar Mevkii
Çilimli / Düzce
Türkiye

Çin Motosiklet İhracatçıları
Lifan İndustry Group'un Türkiye'deki şirketinin kurulumu 2007 yılının ocak ayında "Lifan Motosiklet San.ve Tic. Ltd. Şti".adıyla resmi olarak tamamlamıştır. 

Lifan Türkiye'nin ana çalışma konusu motosiklet, benzinli motorlar ve yedek parçalarının imalatı, ticareti, ithalat ve ihracatını yapmaktır.

Çin'de bulunan ana şirket Lifan İndustry Group Ltd. ise 1992 yılında kurulmuştur. 

25 yıllık sıkı bir çalışma ve yenilikçi anlayış çerçevesinde araba ve motosiklet üretimi alanında faaliyette bulunan firma, Çin devleti tarafından da ödüllendirilmiş bir şirkettir. 

Lifan dünyadaki en büyük motosiklet üreticilerinden birisidir. 2006 yılı verilerine göre Çin'deki motosiklet üreticileri arasında 1. olmuştur. 

Zongshen Industrial Group Co., Ltd.

25th Erlang Road, High Techinical District, 
Chongqing, 
China


1992 yılında Çin'de motosiklet tamirciliği ile yola başlayan firma, günümüzde Çin'de bulunan en büyük 5 motosiklet üreticisinden birisi konumuna gelmiştir. Firmanın kurucusu olan Zuo Zongshen Çin'in en zengin iş adamlarından birisidir.

Firma ağırlıklı olarak motosiklet, moped, motosiklet yedek parçası üretimi ve pazarlaması yapmaktadır.

Zongshen Motorcycle, Harley Davidson ve Piaggio ile ortaklıklar yapmıştır. Harley Davidson'ın Çin'de dağıtımını ve marka oluşumunu sağlayan firma, Piaggio ile ortak üretim tesisi kurmuştur

Luoyang Northern Enterprises Group Co., Ltd.

Xujiaying, Luoyang City, Henan Prov. 
China


Luojia Motor, 1969 yılından bu yana motosiklet, triportör, scooter, motor ve yedek parçalarının üretimi yapmaktadır.

2014 yılında Fortune dergisi tarafından hazırlanan Dünya'nın en büyük 500 Sanayi Şirketi araştırmasında 169. en büyük firma olarak yer almıştır.

Firma, "Dayang" and "Luojia" markaları altında üretim yapmakla kalmayıp, Honda, Suziki ve Peugeot için TUV tarafından onaylanmış üretim tesisi olarak fason üretim de yapmaktadır.

Jincheng Corporation

26FL.,No.216 Middle Longpan Road.Nanjing
China


Kökleri 1949 yılında kurulmuş olan Çin Havacılık Sanayi Şirketi bağlı Jincheng Corporation, temel olarak beş endüstrisi alanında faaliyet göstermektedir: mekatronik ve hidrolik sanayi, hafif enerji endüstrisi, otomotiv ve motosiklet sanayi, uluslararası ticaret ve hizmet sektörü.

Nanjing Jincheng Machinery Co. Ltd holdingin motosiklet üretimi yapan şirketidir. 1994 yılında Malezya'lı The Lion Group ortaklığı ile kurulmuştur.

Çin'in yabancı sermayeli en büyük 500 şirketinden birisi konumunda olan Nanjing Jincheng Machinery Co. Ltd, 70'den fazla ülkeye yapmış olduğu ihracat ile Çin'in en çok motosiklet ihraç eden firmalarından birisidir.

Guangzhou Dayun Motorcycle Co. Ltd.

12 Yongfa Road Xinhua Street, Huadu District,
Guangzhou City,
China

Guangzhou Dayun, 2004 yılında kurulmuş olan Çin'li motosiklet üreticisidir. 400km2 alan üzerinde kurulu fabrikasında 2000 kişilik çalışan kadrosu ile üretim yapan firma, yıllık 700.000 motosiklet ve 500.000 motor üretimine sahiptir.

Chongqing Jianshe Yamaha Motor Co., Ltd.

No.1, Jianshe Road Huaxi Industry Park, Banan District,
Chongqing,
China

1991 yılında, Çin'li Jianshe Group ve Japon Yamaha Motor Co., Ltd'nin %50'lik ortaklıkla kurdukları Chongqing Jianshe Yamaha Motor Co., Ltd. Çin'de Yamaha motosikletlerini üretip, ihraç etmektedir.

JiaLing Motorcycles Industrial Co., Ltd.

Bishan, Chongqing,
China


China JiaLing firması Çin devletine bağlı bir şirkettir. 1981 yılında Honda ile işbirliğine gitmiştir. Söz konusu iş birliği Çin'li bir motosiklet üreticisinin yapmış olduğu ilk uluslararası işbirliğidir.

Firmanın ürünleri Çin'in yanı sıra 90'dan fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Jialing, Traxx firmanın başlıca motosiklet markalarıdır.

Haojue Holdings Co., Ltd. 

No.5 Jiandabei Rd., Jiangmen City, Guangdong Province,
China

Çin'in Guangdong ve Jiangsu bölgelerinde 2 motosiklet üretim tesisi bulunan firmanın toplam çalışan sayısı 10.000'in üzerindedir. Firma, özellikle Suzuki ile yapmış olduğu işbirliği ile öne çıkmaktadır.

Firmanın üretmiş olduğu motosikletler Japonya dahil olmak üzere 70'in üzerinde ülkeye ihraç edilmektedir.

QianJiang Co Ltd

Qjiang, Benelli, Generic ve Keeway markaları altında motosiklet üretimi yapan firma Çin'in en büyük motosiklet üreticisi ve ihracatçılarından birisidir.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.