güncel yazılar...
Loading...

Documentary Collection (D/C) Nedir?

Bundan bir önceki yazımda uluslararası ticarette kullanılan ödeme yöntemlerinin birden fazla İngilizce terim karşılığı olduğunu belirtmiştim.

Bu şekilde çoklu kullanımların en önemli sebebini, pratik hayatta kullanılan dış ticaret jargonu ile üst düzey kullanımlarda yer alan tanımlar arasındaki farklılıklar oluşturmaktadır.

Bugünkü yazımın başlığında yer alan "documentary collection" terimi, vesaik mukabili ödeme kurallarında geçen formal bir tabir olup, genellikle uluslararası ticaretin finansmanı alanında çalışan bankacılar tarafından kullanılmaktadır.

Bazı bankacıların ise "documentary collection" yerine yalnızca "collection" terimini kullandıkları görülmektedir.

Günlük hayatta ise ihracatçı ve ithalatçı firmalarda çalışan dış ticaret uzmanları vesaik mukabili ödeme için daha çok cash against documents veya CAD terimlerini kullanmaktadırlar.


Documentary collection veya collection terimlerinin çıkış noktası olan vesaik mukabili ödemelere ait kural kitabının tam ismi ise "The Uniform Rules for Collections, 1995 Revision, ICC Publication No. 522" 'dir.

Akreditif Danışmanlık Hizmetleri

Dünya genelinde korumacılık artmakta, politik, ticari ve finansal riskler buna paralel olarak yükselmektedir.

İhracat ve ithalat işlemlerinizde akreditif başta olmak üzere güvenli ödeme ödeme yöntemlerini etkin kullanarak pazar payınızı arttırabilirsiniz.

Detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akreditif, vesaik mukabili ve diğer ödeme yöntemleri ile ilgili detaylı bilgiler ve danışmanlık bilgileri sitemizdedir.